Τεκμήριο
Για να παραπέμψετε στο παρόν τεκμήριο παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα παρακάτω αναγνωριστικά: http://hdl.handle.net/11637/84
Τίτλος: Κατασκευή προτύπου θερμοζεύγους τύπου R, από το εργαστήριο θερμοκρασίας του Ε.Ι.Μ., σε συνεργασία με τον Γερμανικό Εθνικό Φορέα Μετρολογίας P.T.B.
Χρονολογία: 2007
Εξειδίκευση τύπου: Άρθρο
Δημιουργός: Κοκκίνη, Ευμορφία
Αναγνώστου, Μιλτιάδης
Γλώσσα: Ελληνικά
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας
Άδεια Χρήσης: Σήμα Δημοσίου Τομέα
Περίληψη: Τα θερμοζεύγη ευγενών μετάλλων αποτελούν θερμόμετρα προσέγγισης της διεθνούς κλίμακας θερμοκρασίας ITS-90. Τα σημαντικότερα θερμοζεύγη αυτού του είδους είναι τα Pt-10%Rh/Pt (type S) και Pt-13%Rh/Pt (type R). Αποτελούν αξιόπιστα όργανα μέτρησης, ικανά για την πραγματοποίηση επαναλήψιμων μετρήσεων σε υψηλές θερμοκρασίες, μέχρι τους 1600 0C, ακόμη και σε οξειδωτική ατμόσφαιρα. Στο εργαστήριο θερμοκρασίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας, τα θερμοζεύγη ευγενών μετάλλων χρησιμοποιούνται σαν πρότυπα αναφοράς σε συγκριτικές διακριβώσεις άλλων θερμοζευγών, για θερμοκρασίες υψηλότερες των 300 0C. Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται η διαδικασία κατασκευής ενός θερμοζεύγους τύπου R, σε συνεργασία με το PTB, Εθνικό φορέα μετρολογίας της Γερμανίας. Το όργανο αυτό διακριβώθηκε στο εργαστήριο θερμοκρασίας του PTB, ελέγχθηκε ως προς την ομοιογένειά των συρμάτων του, και μεταφέρθηκε στο Ε.Ι.Μ όπου διακριβώθηκε ξανά. Τα αποτελέσματα των διακριβώσεων από τα δύο Ινστιτούτα καθώς και οι μετρήσεις για τον έλεγχο της ομοιογένειας του θερμοζεύγους παρουσιάζονται επίσης.
Θέμα: Φυσική
Λέξεις κλειδιά: θερμοκρασία
θερμόμετρα
κατασκευή
θερμοζεύγη ευγενών μετάλλων
έλεγχος ομοιογένειας
Εκπαιδευτικό επίπεδο: AEI
TEI
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών
Τόπος δημιουργίας: Θεσσαλονίκη
Αξιολόγηση από ομότιμους: Ναι
Διάθεση πλήρους ψηφιακού τεκμηρίου: Πλήρης
Εμφανίζεται στις συλλογές:Κείμενο
1.2 Επιστημονικές δημοσιεύσεις

Ψηφιακά Αρχεία
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KOKKINI thermocouple paper 2007.pdf395.97 kBAdobe PDFΔείτε/Ανοίξτε
KOKKKINI thermocouple paper 2007 presentation.pdf2.14 MBAdobe PDFΔείτε/Ανοίξτε
Εξαγωγή σε:
Σύσταση τεκμηρίου σε τρίτο